Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در محل وزارت خارجه آمریکا در واشنگتن در حالی این مطلب را بیان کرد که همواره از تاکتیک رو به پایان بودن زمان و ضرب الاجل ها برای بازگشت به برجام سخن گفته اما  اکنون که مذاکرات وین به منظور تصمیم گیری سیاسی کشورش دچار وقفه شده، معتقد است که زمان برای حل اختلافات باقیمانده وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ند پرایس در پاسخ به سوال خبرنگاری بیان کرد که از او پرسید مذاکرات تا چه زمانی ادامه خواهد یافت و نظر او در خصوص اظهارات مقامات ایرانی مبنی بر اینکه توپ در زمین آمریکا است، چیست؟ ادعا کرد همه کسانی که در مذاکرات حضور دارند می دانند چه کسی پیشنهادات سازنده ارائه کرده و چه کسی خواسته های نامربوط به برجام مطرح کرده است. با این حال ما در مورد این مسائل به صورت علنی صحبت نخواهیم کرد.

وی تصریح کرد ما هنوز معتقدیم زمان برای حل اختلافات باقی مانده ما وجود دارد. ما همچنان معتقدیم بازگشت متقابل به پایبندی در راستای منافع عدم اشاعه هسته ای ما خواهد بود.

ند پرایس در راستای سیاست های کشورش درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران همچنان مدعی شد بازگشت متقابل به پایبندی برنامه هسته ای ایران را به صورت دائمی و قابل تایید محدود خواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه دولت بایدن بار دیگر با انتقاد از دولت پیشین آمریکا برای خروج از برجام افزود ایران در سال ۲۰۱۸ پس از آنکه دولت پیشین آمریکا از برجام خارج شد، پیشرفت های قابل توجهی در برنامه هسته ای خود بدست آورد.

وی مدعی شد ادامه این پیشرفت ها به تدریج مزایای عدم اشاعه در بازگشت متقابل به پایبندی به برجام را  برای ما و متحدان ما در سراسر جهان از بین می برد. بلافاصله پس از از بین رفتن مزایای عدم اشاعه برجام به دلیل پیشرفتهای ایران، پیگیری برجام دیگر در راستای منافع ما نخواهد بود و ما روش های دیگر را دنبال خواهیم کرد تا اطمینان یابیم ایران هیچگاه به سلاح هسته ای دست نخواهد یافت.

پرایس اذعان کرد زمانی که برجام درحال اجرا بود، کارشناسان ما در آمریکا و آژانس بین المللی انرژی اتمی، پایبندی تهران به تعهداتش در برجام را تایید کردند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در تداوم سیاست هراس از پیشرفت های هسته ای ایران در چارچوب برجام مدعی شد پس از سال ۲۰۱۸، ایران توانسته است مدت زمان گریز هسته ای خود را به چند هفته کاهش دهد. برای ما این امر قابل قبول نیست. تنها پیشنهاد دراز مدت قابل قبول برای ما این است که ایران نباید به سلاح هسته ای دست پیدا کند. درحال حاضر بهترین روش برای دستیابی به این هدف بازگشت متقابل به پایبندی به برجام است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا  ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور یکجانبه از توافق هسته‌ای ایران که مورد تایید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بود، خارج شد.

به دنبال شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا، جو بایدن نامزد دموکرات ها توانست با کسب بیشترین آرای الکترال ریاست جدید کاخ سفید را بر عهده بگیرد و ضمن اعتراف به اینکه سیاست فشار حداکثری ترامپ شکست خورده گفت قصد دارد واشنگتن را به برجام بازگرداند اما به رغم ادعاهای خود در مورد بازگشت به برجام در صورت پیروزی در انتخابات، تاکنون هیچ اقدام موثری در این مورد انجام نداده است.

دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها که از ششم دی‌ماه سال گذشته آغاز شد، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورت‌های سیاسی به پایتخت‌های خود بازگشتند.

قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌ وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دست یابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم ها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه‌ هم از اجرای آن بهره‌مند شود.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه روز دوشنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: اگر مکثی در روند مذاکرات وین دیده می شود، بدلیل زیاده خواهی طرف آمریکایی است وزارت امور خارجه در جهت کسب عالی منافع ملت و رعایت خطوط قرمزها با قدرت و منطق عمل می کند.

امیرعبداللهیان افزود: هرگز زیر بار زیاده خواهی آمریکا نخواهیم رفت. اگر کاخ سفید واقع بینانه رفتار کند، توافق دست یافتنی است.

کد خبر 667718 برچسب‌ها ایران و آمریکا مذاکرات وین

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا مذاکرات وین بازگشت متقابل به پایبندی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۲۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس : پاسخ رسمی تل آویو به پیشنهادهای خود را دریافت کردیم

معاون رئیس جنبش مقاومت اسلامی (حماس) خلیل الحیه بامداد امروز شنبه اعلام کرد که حماس پاسخ رسمی اسرائیل به آخرین پیشنهادهای خود درباره تبادل اسرا و آتش‌بس را دریافت کرده است.   به گزارش فارس، «جنبش حماس امروز پاسخ رسمی رژیم اشغالگر به موضع این جنبش را که چند روز پیش به میانجیگران ارائه شده را دریافت کرد».   این بخشی از بیانیه امروز خلیل الحیه درباره روند مذاکرات غیر مستقیم درباره آتش‌بس و تبادل اسرا است.   پیشنهاد حماس برای مذاکرات، پیشتر در ۱۳ آوریل (۲۵ فروردین ماه) به میانجی‌گران مصری و قطری تحویل داده شده بود.   وی طی بیانیه‌ای کوتاه و بدون اشاره به جزئیات افزود که حماس پاسخ تل‌آویو را بررسی خواهد کرد و پس از پایان بررسی‌، پاسخ خود را به میانجیگران مصری و قطری تحویل خواهد داد.   پیشتر یکی از رهبران فلسطینی در گفت‌وگو با المیادین از فشارهای شدید آمریکا و اسرائیل علیه قطر برای اعمال فشار بر حماس در خصوص مذاکرات آتش بس خبر داده بود.   این منبع آگاه سه‌شنبه پیش گفته بود که این پیش‌زمینه واقعی اظهارات اخیر نخست‌وزیر قطر محمد بن عبدالرحمن آل ثانی بود که گفت دوحه در حال «ارزیابی میانجی‌گری‌هایی است که انجام می‌دهد».   به گفته وی، جنبش حماس به همه طرف‌های ذیربط ابلاغ کرده که «به میانجی‌گری قطر متعهد است» و «هیچ جایگزینی برای آن نمی‌پذیرد».   این منبع همچنین با اشاره به اینکه حماس از حضور آنکارا در پرونده فلسطین استقبال می‌کند گفت که واشنگتن از ترکیه خواسته در روند مذاکرات مداخله کند و بر حماس برای انعطاف بیشتر در مذاکرات فشار بیاورد.   جنبش حماس فلسطین همواره در مذاکرات آتش‌بس بر برقراری آتش‌بس دائم و خروج کامل رژیم صهیونیستی از نوار غزه تاکید کرده است.   «خلیل الحیه» معاون رئیس حماس در نوار غزه چند روز پیش به روزنامه سعودی «الشرق» گفته بود که از حماس خواسته شده تا در روند تبادل اسرا انعطاف به خرج دهد تا رژیم اشغالگر نیز انعطاف پذیری مثبت بالایی از خود نشان دهد و توافق حاصل شود.   به همین دلیل نیز حماس از خود انعطاف نشان داد و درخواست برای آزادی ۵۰۰ اسیر فلسطینی به ازای هر سرباز مرد یا زن اسرائیلی را به ۵۰ اسیر کاهش داد اما همچنان تل‌آویو مانع‌تراشی می‌کند.  کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: غافلگیری ایران در زمان عملیات نبود، در راهبرد و تاکتیک بود
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • حماس: پاسخ رسمی تل‌آویو به پیشنهاد‌های خود را دریافت کردیم
  • دیدار بلینکن با رئیس‌جمهور چین و تاکید بر حل اختلافات
  • حماس : پاسخ رسمی تل آویو به پیشنهادهای خود را دریافت کردیم
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد